Woninginbreker aangehouden na inbraakalarm

 

Weesp – In de nacht van maandag 30 januari op dinsdag 31 januari werd ingebroken in een woning op de M. Dotingalaan. Eén verdachte werd aangehouden.

Rond 02.15 uur kreeg de politie een melding dat er was ingebroken in een woning aan de M.Dotingalaan. Een bewoner was wakker geworden van het inbraakalarm in zijn woning. Hij liep naar beneden en zag al snel dat er was ingebroken. Er waren een iPad en een laptop weggenomen. En ook een fiets van één van de bewoners was weggenomen.

Aanhouding

De gealarmeerde politie kwam snel ter plaatse en stelden een onderzoek in rond de woning. Het slachtoffer had camerabeelden van de inbraak en kon snel een signalement doorgeven van de verdachte. Bij het Stationsplein in de richting van de Sportparklaan zag één van de agenten een man lopen die voldeed aan het doorgegeven signalement. Hij sprak de man aan en zag dat hij goederen bij zich had die leken op de buit van de inbraak. Hierop werd de verdachte aangehouden. De man, 45 jaar uit Hilversum, werd meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek.

Camerabeelden

De verdachte kon snel worden aangehouden mede door het signalement dat uit de camerabeelden naar voren kwam. De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad (bijvoorbeeld een woninginbraak) zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader hebben. Hierdoor kunnen daders sneller worden gepakt.

reclame